IMG_3904

17

jan

Renovering pågår!

Just nu pågår renovering för fullt!

Mimi, vår anlitade hantverkare (heter eg. Mohammed) är en god vän till oss och en riktig klippa, han lägger ner sin själ i renoveringen och har fått i uppdrag att ta hand om allt som om huset hade varit hans eget. Mimi har helentreprenad i uppdraget vilket betyder att han tar hand om allt från el, rörmokeri, målning och städning.

Han började renoveringen i oktober och i slutet av februari kommer allt att vara klart. Den 26 februari åker vi ner för att möblera och fixa. Tror ni att vi längtar?!

I dagsläget (mitten av januari) är fasaden klar (blev faktiskt klar igår!) och nu kommer allt krut att läggas på insidan, de ska bland annat färdigställas två badrum och skrapa och måla husets alla väggar och tak.

En lite mer detaljerad berättelse kommer här:

 

Terass och tak
Golvet på terassen är helt nytt, Mimi har gjutit en ny platta och lagt på nytt och fint klinker. Taket hade många läckor som nu är lagade… nu regnar det inte in längre!

 

Trapphus

Hela trapphuset ska skrapas och målas och vi har valt att göra trapphuset vitt, det blir nog en fin kontrast till de provensalska ”tometterna” (de 6-kantiga klinkerplattorna) och det svarta trappräcket i gjutjärn.

Badrum

Det ena badrummet hade inget innertak, det låg på golvet… och det andra badrummet hade i princip inget alls, bara ett golv. Så här byggs det ordentligt, väggar, tak, spottar, dusch, toalett, väggklinker mm. När allt är klart har vi totalt tre badrum.

Kök, matrum och sovrum

Här är det egentligen inte så mycket som ska göras, bara en liten vattenskada att ta hand om, det ska bytas ut några ”tometter” och alla väggar ska målas. Jo ett golv ska bytas ut också.

Fönster och dörrar

Huset har många fönster och dörrar som ska skrapas, målas och fixas till. Vår vän Johan är ansvarig för detta, han har påbörjat jobbet och i slutet av februari, när vi också ska åka ner, kommer han ner för att göra klart. Bättre sällskap kan vi inte få!

Fasad

Fasaden är klar, phu… Det var inte lätt att välja färg från små papperbitar och sedan översätta dessa koder till det franska systemet. Men vi är nöjda, det blev precis så som vi hade tänkt oss. Nu fattas det bara lite växter, och så Micke som sitter på balkongen med sin Pastis då förstås.

Av admin|Renovering|2 kommentarer

Kommentarer

  1. Carola
    januari 17th, 2015

    Så roligt att få kika in hos er, ser riktigt fint ut. Vilken resa ni gör med renoveringen, så roligt och spännande att få i ordning allt. Förstår om ni längtar… det hade jag också gjort och snart är det februari!

  2. eva åkeblom
    februari 9th, 2015

    Vilken fasad!! Vill bara kliva in.

Lämna en kommentar